BUKU LARIS- 50 MISTERI MENGGEMPARKAN DUNIA

 
Date posted 2013-07-31
Details Allah.SWT telah menciptakan alam semesta beserta isinya yang luar biasa. Diantara penciptaan-Nya terdapat fenomena-fenomena alam, tapak, fosil, artifak, dan manuskrip kuno boleh membuatkan kita kagum dan mengundang perasaan tidak keruan.

Kita pasti tertanya-tanya, mengapa, dan bagaimana fenomena-fenomena ini berlaku. Apa sebenarnya dalam fikiran masyarakat, para cendekiawan, dan bangsawan pada masa itu. Segala peninggalan mereka seolah-olah meninggalkan pesanan dan jejak misteri kepada generasi berikutnya supaya dikaji dan dirungkai. Bagaimana pandangan seorang muslim terhadap fenomena-fenomena ini ? Adakah jawapannya dalam al-qur'an dan al-hadist? lalu bagaimana pandangan kitab-kitab klasik atau sains modern? berbedakah, lantas mana yang benar?

Berpandukan buku ini, penulis mengungkap jawaban komprehensif dengan berpandukan ilmu pengetahuan dan kitab suci dan kitab klasik. Sehingga pembahasannya tidak hanya secara sains tapi menghilangkan aspek spiritual, atau menerima begitu saja pembahasan kitab suci secara dogmatik tanpa penalaran yang mendalam.

Buku 50 Misteri Menggemparkan Dunia ini turut dihidangkan dengan filem-filem, foto, dan gambar berwarna yang menakjubkan. Bagi memudahkan pembacaan, buku ini dibahagikan kepada 3 bahagian utama iaitu:

Bahagian 1: Fenomena alam yang penuh misteri.

Bahagian 2: Tapak, artifak, dan fosil penuh misteri.

Bahagian 3: Kejadian luar biasa dalam kita suci dan bukti ilmiah kebenaran Al-Quran.

Selamat berpetualang di dunia misteri dan temukan jawapannya dalam buku ini:

Penerbit: **PTS Millenia Sdn.Bhd**
Harga: RM 45 (Ver.Cetak), RM 30.90 (Ver.Digital)

Untuk versi cetak kunjungi: *http://pts.com.my/buku/50-misteri-menggemparkan-dunia/*
Untuk versi digital (e-book) kunjungi: *http://www.e-sentral.com/search/byid/14223*
Website http://pts.com.my/buku/50-misteri-menggemparkan-dunia/
Find it useful? Share it!
Delete Ad

Terms of Service | Contact Us

Disclaimer: We shall not be liable for any loss or damage caused by the usage of any information obtained from this web site.

©2006-2019. All rights reserved. Iklan Percuma. Malaysia Free Classifieds - Iklan101.com

Other Resources - Hartanah Malaysia | Sistem Pengurusan Tadika Taska